استاندار خراسان رضوی: منطقه ویژه اقتصادی و راه آهن را به عنوان دو مطالبه اصلی مردم سبزوار را پیگیری می‌کنیم قاآنی: دشمنان قدرتمند در برابر اراده ملت‌های مقاوم ناتوان هستند بازدید استاندار خراسان رضوی از محور جنوب غربی بردسکن با حضور فرمانده فراجا تاکید پزشکیان بر سازندگی بیشتر استان ها بدون اتکا به پایتخت | ارز ۲۸ هزار تومانی رانت است ترکیه نسبت به پیامدهای هرگونه ماجراجویی نظامی علیه ایران هشدار داد عراقچی: الجزایر در شورای امنیت سازمان ملل نقشی تعیین کننده دارد + ویدئو رئیس جمهور به استان البرز سفر کرد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) برگزاری رژه روز ارتش در تهران و سایر شهرهای ایران متکی: در محاسبات آمریکایی‌ها تصور حمله به ایران به راحتی جا نمی‌گیرد ترامپ: رئیس‌جمهوری چین مرد مغروری است| او نمی‌داند چطور باید توافق کند! جان باختگان ریزش سقف کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ نفر رسید افزایش تعداد قربانیان حادثه کلوپ شبانه در جمهوری دومینیکن به ۱۲۴ تن حماس بیانیه داد: فلسطینیان کرانه باختری قیام کنند اختلاف بین صهیونیست‌ها و آتش افروزی در یک کنیسه در تل‌آویو رئیس جمهور آذربایجان: خواهان روابط خوب با ایران هستیم حمله موشکی یمن به سرزمین‌های اشغالی لغو سه ماهه تعرفه‌های ترامپ علیه کشورها غیر از چین ! افزایش تعرفه کالا‌های چینی به ۱۲۵ درصد چشم بینای پدافند بر حریم هوایی ایران| گزارش اختصاصی شهرآرانیوز از ناگفته‌های شبکه پدافندی کشور رژیم صهیونیستی به اطراف مدرسه‌ای در جنوب لبنان حمله کرد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) ضرب‌العجل یک هفته‌ای کمیسیون اصل ۹۰ به بیمه مرکزی برای اجرای کامل سامانه املاک و اسکان ارتش اسرائیل: سربازان بسیاری را در غزه از دست داده‌ایم چین ۱۸ شرکت آمریکایی را تحریم کرد| پاسخ به جنگ اقتصادی ترامپ چین به شهروندان خود برای سفر به آمریکا هشدار داد تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران در آستانه مذاکرات عمان علی‌اف برای عادی‌سازی روابط با ایران شرط گذاشت! لایحه دوفوریتی واگذاری اختیار تعیین ساعت رسمی به دولت تصویب شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: نباید برای پیشبرد کار‌ها معطل منابع بمانیم
سرخط خبرها

اهمیت گره نزدن اقتصاد کشور به توافق هسته‌ای | نگاه دولت سیزدهم به بیرون مرز‌ها نیست

  • کد خبر: ۱۰۴۸۷۸
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۱
اهمیت گره نزدن اقتصاد کشور به توافق هسته‌ای | نگاه دولت سیزدهم به بیرون مرز‌ها نیست
دولت سیزدهم با رویکرد گره نزدن اقتصاد کشور به مسائل خارجی مانند برجام و تأکید بر استفاده از توان داخلی روی کار آمد، اما نوسانات قیمت برخی کالا‌ها در روز‌های اخیر در کنار انتشار اخباری مبنی بر آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران باعث ایجاد سؤالات و نقد‌هایی به تیم اقتصادی دولت شده است.

عرب هاشمی | شهرآرانیوز؛ به تازگی سیدابراهیم رئیسی، رئیس دولت سیزدهم، در دیدار با ذاکرین اهل بیت (ع) با اشاره به شرایط نامناسب اقتصادی در شروع به کار دولت سیزدهم، گفت: با عنایت خداوند متعال توانستیم برای کشور درآمد ایجاد کنیم و بدون استقراض از بانک مرکزی یا خلق پول که تورم را به شدت افزایش می‌داد، حقوق کارکنان را بدون یک روز تأخیر پرداخت کنیم.

وی با بیان اینکه دولت مصمم است با افزایش درآمد‌ها و کاهش هزینه‌ها کشور را به رشد اقتصادی مطلوب برساند، افزود: متأسفانه در هشت سال گذشته، متوسط نرخ رشد اقتصادی بسیار پایین بود، اما در این دولت برای سال جاری، رشد ۸ درصدی را هدف گذاری کرده ایم و برای این کار، سرمایه گذاری داخلی و خارجی آغاز شده است.

رئیسی با بیان اینکه نگاه این دولت به بیرون مرز‌ها نیست، افزود: ما برای اداره و پیشرفت کشور به داشته‌ها و ظرفیت‌های خودمان توجه داریم و معتقدیم با تکیه به درون و توانمندی‌های داخلی، امکان اداره کشور، رونق اقتصاد ملی و رشد اقتصادی وجود دارد. امروز با اقدامات انجام شده، رشد نرخ تورم تاحدی مهار شده است و امیدواریم با همدلی قوا و کمک مجلس بتوانیم در مسیر کنترل نرخ تورم و افزایش رونق اقتصادی گام برداریم.

از سویی پس از آزاد شدن دو زندانی دوتابعیتی در ایران عنوان شد که طلب ۴۷۰ میلیون یورویی ایران از سوی انگلیس پرداخت و همچنین ۷ میلیارد دلار از منابع مسدودشده ایران در کره جنوبی آزاد شده است.

کارشناسان و مسئولان حوزه نفت هم بیان کردند که در ماه‌های اخیر میزان فروش نفت ایران افزایش یافته و مشکلات دریافت پول آن نیز برطرف شده است.

پول نفت صرف کسری بودجه دولت قبل

عبدا... گنجی، مدیرمسئول روزنامه همشهری، در توئیتی به سؤال مصطفی کواکبیان، نماینده سابق مجلس، درباره افزایش درآمد‌های دولت و عدم تأثیر مثبت آن بر معیشت مردم پاسخ داد و نوشت: «اتفاقا برای بنده هم این موضوع سؤال بود. همین امروز از وزیر نفت سؤال کردم اگر نفت بیشتر می‌فروشید و پولش هم برمی گردد، پس چرا در معیشت دیده نمی‌شود؟ وزیر پاسخ داد بیشتر آن صرف ۴۲۰ هزار میلیارد کسر بودجه سال ۱۴۰۰ دولت قبل شد. بقیه هم صرف خرید اقلام غذایی که قیمت جهانی آن دو برابر شده و... می‌شود.»

انتظارات مردم باید واقعی شود

غلامرضا مصباحی مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز با اشاره به مسائل اقتصادی دولت سیزدهم به پایگاه خبری «فردا» گفت: خوب است که این موضوع در رسانه‌ها مدام گفته شود که کشور ما در شرایط تورمی است و دولت هم نمی‌تواند تورم را متوقف کند. باید این موضوع گفته شود تا انتظارات واقعی شود.

تورم وجود دارد، اما شیب آن کاهشی است؛ به بیان دیگر تورم متوقف نشده است، اما از بیش از ۴۰ درصد که در ابتدای سال ۱۴۰۰ وجود داشت، کاهش داشته است. اگر توافق نهایی و امضا شود، این طور نمی‌شود که دلار‌های بلوکه شده ایران پس از آزادشدن تبدیل به کالا شوند و بازار‌ها پر شوند از کالا‌های خارجی و مردم بتوانند تهیه کنند. این دلار‌ها به بخش سرمایه گذاری می‌روند و از سود سرمایه گذاری، رفاه برای مردم ایجاد می‌شود.

لزوم تغییر تنظیم بازار

محمدعلی پورمختار، فعال سیاسی اصولگرا، با بیان اینکه قیمت‌ها در بازار به نحو وحشتناک و افسارگسیخته در چند وقت اخیر افزایش پیدا کرده است، متذکر شد: آقای رئیس جمهور به درستی بیان کرد که نباید اقتصاد کشور و معیشت مردم به برجام گره بخورد، اما لازمه این اتفاق، آن است که در داخل دولت بتواند فضای نامطلوب کنونی حاکم بر بازار را تحت کنترل و مدیریت درآورد.

وزارت صمت قیمت تولید کننده را روی کالا زد، اما مشاهده کردیم که قواعد آن را رعایت نکردند. وقتی هم قیمت مصرف کننده روی کالا درج می‌شد، باز عده‌ای مقید نبودند و سوءاستفاده می‌کردند. به نظر می‌رسد در روش‌های تنظیم بازار تغییرات اساسی انجام شود. امیدواریم تیم اقتصادی دولت، کار اساسی و ویژه‌ای را در این حوزه انجام دهد تا ان شاءا... شاهد رفع مشکل باشیم.

باید چرخ زندگی مردم به راحتی بچرخد

سیدحسین نقوی حسینی، فعال سیاسی اصولگرا و از نمایندگان سابق مجلس، درباره اقدامات اقتصادی دولت به «قرن نو» گفت: بنده منکر اقدامات مثبت دولت در برخی بخش‌ها نیستم، اما باید بپذیریم در حوزه اقتصاد، دولت هنوز اقدامات امیدبخشی صورت نداده و ممکن است با ادامه وضعیت موجود، حتی اژد‌های تورم دوباره از خواب بیدار شود.

وی در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این سؤال که آیا مشکلات اقتصادی دولت به دلیل ناهماهنگی در اقدامات وزرای اقتصادی است، گفت: تیم اقتصادی دولت سیزدهم در مواجهه با یک میراث فسادزا و درعین حال آشفته از سوی دولت قبل قرار دارد.

او یادآور شد: دولت روحانی نه تنها اقتصاد بلکه همه شئونات زندگی را به برجام گره زده بود. همین تفکر نیز عاملی شد تا پس از فرو ریختن برجام، شرایط بسیار آشفته‌ای بر کشور تحمیل شود که آثار آن همچنان باقی است.

این فعال سیاسی اصولگرا به تیم اقتصادی دولت پیشنهاد کرد: تدوین یک برنامه کارشناسی، انسجام تیمی، هدفمند بودن تیم اقتصادی، حرکت جمعی و مهم‌تر از همه، اقدامات قاطع، نقش بسیار مهمی در بهبود شرایط فعلی اقتصاد دارد.

نقوی حسینی در مواجهه با این سؤال که آیا رئیسی نیز نیم نگاهی به نتایج و منافع اقتصادی برجام دارد، بیان کرد: به نظر می‌رسد دولت سیزدهم برخلاف دولت‌های قبل، اقتصاد کشور را به برجام گره نزده باشد؛ زیرا اقتصاد ایران یک بار از این استراتژی ضربه خورده است.

این فعال سیاسی اصولگرا تأکید کرد: گره نزدن اقتصاد به برجام به تنهایی کافی نیست و باید اقداماتی صورت بگیرد تا سبد معیشتی مردم از طریق آن تقویت شود. دولت باید به گونه‌ای عمل کند تا ضمن گردش سرمایه در کشور، چرخ زندگی مردم نیز بچرخد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->